Meskalin.cz/Fórum/Kolik vody potřebují tropické sukulenty?

Kolik vody potřebují tropické sukulenty?

Mám doma pár tropických sukulentů a stále si nejsem jistý, jak často je zalévat. Vím, že sukulenty jsou obecně známé tím, že potřebují méně vody než běžné rostliny, ale co tropické druhy? Je pravda, že by měly dostávat vodu častěji, nebo je to spíš mýtus? Jak poznám, kdy už mají žízeň? Zkoušel jsem je zalévat jednou za dva týdny, ale zdá se mi, že některé z nich začínají vypadat trochu uvadle. Je možné, že je to způsobeno nedostatkem vody? A taky by mě zajímalo, jak moc na to má vliv teplota a vlhkost vzduchu v místnosti. Myslím tím, jestli když je v místnosti tepleji a sušší vzduch, tak by měly dostávat vodu častěji. Jaké jsou vaše zkušenosti s pěstováním tropických sukulentů a jejich zavlažováním? Děkuju za rady!

127 slov
1.3 minut čtení
23. 12. 2022
Žaneta Vaculíková

Sukulenty, i ty tropické, fakt potřebují méně vody než normální květiny. Ale je pravda, že tropické druhy můžou mít trošku jiný režim, protože jsou zvyklé na vlhčí podmínky. Jednou za dva týdny se zdá být dost málo, pokud je doma teplo a vzduch suchý. Zkus to zkontrolovat podle půdy – když je úplně suchá do hloubky, tak je čas zalít. U sukulentů se většinou doporučuje zalévat pořádně, ale pak nechat vyschnout. Takže klidně zkus zalévat častěji, ale měj na paměti, že přelití může být stejný problém jako sucho. Jak bude víc tepla a sucha, tak se ta potřeba vody asi zvýší. Sleduj listy – když začnou vypadat uvadle nebo se scvrknou, tak to může být znak nedostatku vody. A taky nezapomeň na dobrý odtok substrátu, aby jim voda nestála.

129 slov
1.3 minut čtení
11. 8. 2023
Karel Hůlka

Tropické sukulenty většinou potřebují víc vody než ty klasické, ale furt je to míň než normální květiny. Takže jednou za dva týdny může být málo, záleží na tom, jaký mají podmínky. Když je teplo a vzduch sušší, tak fakt potřebují víc vody. Zkus je zalévat co týden a podívej se na zeminu – když je suchá do hloubky, tak je čas zalít. Pokud začínají uvadat, může to být nedostatkem vody, ale pozor na přelití, to je taky zabíjí. Takže radši menší zálivka častěji než velká najednou. Měj na paměti i to, že vlhkost vzduchu hodně ovlivní jejich potřebu – čím sušší vzduch, tím víc vody chtějí.

106 slov
1.1 minut čtení
3. 7. 2023
Lukáš Hanzl
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Důležité živiny pro exotické rostliny: Jak zajistit optimální výživu?Objevte klíčové živiny, které exotické rostliny potřebují pro zdravý růst. Naučte se, jak efektivně dodávat živiny a podpořte krásu vašich rostlin.
1000 slov
10 minut čtení
13. 5. 2022
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky