Jaké živiny potřebují kaktusy a sukulenty?
Zajímalo by mě, jaké konkrétní živiny jsou pro kaktusy a sukulenty nejdůležitější. Když jsem začal pěstovat tyhle úžasné rostliny, docela mě zaujalo, že nevyžadují tolik vody jako jiné květiny, ale přesto jsem slyšel, že i tak mají nějaké specifické požadavky na živiny. Jaké hnojivo byste doporučili pro tyhle rostliny, abych je udržel zdravé a silné? Mám doma několik druhů sukulentů a kaktusů různých velikostí a chtěl bych vědět, jestli se jejich potřeby liší podle druhu nebo věku. Je lepší používat tekutá nebo granulovaná hnojiva? A co třeba frekvence hnojení – je dobré je hnojit pravidelně nebo jen v určitém ročním období? Také by mě zajímalo, zda existují nějaké přírodní alternativy k chemickým hnojivům. Vím, že tyto rostliny pocházejí z suchých oblastí, takže bych rád věděl, jak to ovlivňuje jejich potřebu živin. Jaké mikroživiny by měly být součástí jejich výživy? A co třeba pH půdy – má to nějaký vliv na to, jak dobře se rostlinám daří? Vím, že péče o kaktusy a sukulenty není tak složitá jako o jiné rostliny, ale stejně bych chtěl mít jistotu, že dostávají vše potřebné. Jaké jsou vaše zkušenosti s výživou těchto fascinujících rostlin?