Meskalin.cz/Fórum/Kdy hnojit tropické rostliny v zimě?

Kdy hnojit tropické rostliny v zimě?

Mám dotaz ohledně hnojení mých tropických rostlin během zimních měsíců. Vím, že většina rostlin během zimy zpomaluje růst, ale zajímalo by mě, jestli je i přesto dobré pokračovat v hnojení, nebo bych měl raději počkat na jaro? V poslední době jsem slyšel různé názory – někteří lidé říkají, že je to zbytečné a může to rostlinám spíš uškodit, zatímco jiní tvrdí, že je dobré dávat jim slabší dávky, aby nezůstaly úplně bez živin. Jaké máte zkušenosti s hnojením v zimě? Jak často byste doporučili hnojit, pokud se rozhodnu pokračovat? A co používat za druh hnojiva? Je lepší tekuté, nebo spíše granulované? Rád bych věděl, jak to máte vy a co doporučujete, aby moje rostliny zůstaly zdravé i během chladného období.

120 slov
1.2 minut čtení
26. 4. 2022
Adam Blažek

Hnojení tropických rostlin v zimě je trochu oříšek. Většina rostlin v zimě spí, takže hnojení může být zbytečné. Mnozí zahradníci doporučují přestat hnojit úplně, ale pokud máš pocit, že tvoje rostliny potřebují nějaké živiny, můžeš zkusit slabší dávky. Já obvykle používám tekuté hnojivo, protože ho lépe vstřebávají a dá se naředit. Granulované hnojivo bych teď moc nedoporučoval, protože to může způsobit přehnojení, když rostlina nevyužije všechny živiny. Takže pokud se rozhodneš pokračovat v hnojení, dej fakt málo a klidně až jednou za měsíc. A určitě sleduj, jak rostliny reagují. Když vidíš, že začínají žloutnout nebo vypadají unaveně, tak hnojivo stopni úplně do jara.

103 slov
1 minut čtení
27. 11. 2024
Alena Kašparová

Hnojení tropických rostlin v zimě je fakt takový oříšek. Určitě se doporučuje hnojit opatrně, protože jak říkáš, většina rostlin zpomaluje růst. Osobně bych šel do slabších dávek, klidně třeba jednou za měsíc. Můžeš zkusit tekuté hnojivo, to se líp vstřebá a nebude to tak agresivní. Granulované hnojivo bych asi nechal na jaro, když se rostliny probudí k životu. Někteří lidi říkají, že bez živin je to taky nic moc, tak je lepší dát rostlinám něco málo, aby se udržely. Ale fakt to nepřehánět, jinak bys mohl rostlinám uškodit. Takže jo, hnojit lehce a s mírou.

95 slov
1 minut čtení
14. 10. 2024
Dominik Volf
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Kdy a jak aplikovat hnojivo na tropické rostliny v zimním období?Praktický průvodce pro hnojení tropických rostlin během zimy. Získejte tipy, triky a pravidla pro úspěšné pěstování vašich oblíbených rostlin i během ...
1000 slov
10 minut čtení
15. 4. 2022
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky