Meskalin.cz/Fórum/Jak často hnojit tropické rostliny v zimě?

Jak často hnojit tropické rostliny v zimě?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to s hnojením tropických rostlin během zimních měsíců. Mám doma několik druhů, které se mi moc líbí, ale teď, když venku začalo mrznout a topení běží naplno, mám pocit, že bych měl změnit svůj přístup k péči o ně. Zatím jsem je hnojil pravidelně, ale teď nevím, jestli to má smysl i v zimě. Slyšel jsem různá doporučení, že by se mělo hnojit méně často než v létě, ale kolikrát vlastně? A co když mám rostliny na okně, které mají dostatek světla? Zároveň bych rád věděl, zda existují nějaké specifické typy hnojiv, které jsou vhodné pro zimní období nebo jestli se mají používat ty samé jako v létě. Předem díky za rady a tipy!

122 slov
1.2 minut čtení
27. 12. 2024
Viktor Vávra

Zimní hnojení tropických rostlin je fakt jiný než v létě. Obecně se doporučuje hnojit méně často, klidně jen jednou za měsíc nebo i méně. Záleží na tom, jak moc rostliny rostou – když mají dost světla, tak můžou potřebovat víc živin, ale většina z nich v zimě spíš spí. Hnojiva, co používáš v létě, můžeš používat i teď, ale možná bys měl zkusit nějaké s nižší koncentrací. Některý rostliny prostě přežijou bez hnojení úplně, takže klidně můžeš vynechat. Hlavně sleduj, jak rostliny reagují – pokud žloutnou nebo se nějak mění, tak to může bejt známka nedostatku živin. Takže v klidu hnoj míň a uvidíš, jak se to vyvine.

108 slov
1.1 minut čtení
27. 10. 2024
Lenka Světlíková

Péče o tropické rostliny v zimě je fakt důležitá. Většinou se hnojí méně často než v létě, protože rostliny v zimě většinou zpomalují růst. Pokud máš rostliny na okně s dostatkem světla, tak možná můžeš hnojit jednou za měsíc nebo i méně, podle toho, jak rostou. Pozor na to, aby jsi je nepřehnojil, to může udělat víc škody než užitku. Co se týče hnojiv, můžeš použít to samé jako v létě, ale zkus třeba nějaké s nižším podílem dusíku, pokud máš pocit, že to potřebují. Takže shrnuto, radši méně hnojit a více sledovat, jak se rostlinám daří.

97 slov
1 minut čtení
24. 4. 2024
Antonín Adamec
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Kdy a jak aplikovat hnojivo na tropické rostliny v zimním období?Praktický průvodce pro hnojení tropických rostlin během zimy. Získejte tipy, triky a pravidla pro úspěšné pěstování vašich oblíbených rostlin i během ...
1000 slov
10 minut čtení
15. 4. 2022
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky