Mám mšice na sukulentech, co teď dělat?
Přemýšlím, co dělat, když jsem si všiml, že moje milované sukulenty jsou napadené mšicemi. Je to pro mě docela stresující situace, protože jsem na ně pyšný a nechci je zničit. Zkoušel jsem je prohlédnout a vypadá to, že se tam ty malé potvůrky usadily na listech a stoncích. Slyšel jsem, že mšice dokážou udělat velkou škodu a vůbec nevím, jak se jich zbavit. Měli byste mi poradit, jestli existují nějaké osvědčené metody na likvidaci těchto škůdců? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké přírodní prostředky nebo raději použít chemické insekticidy? Jak moc je to nebezpečné pro sukulenty? Co se stane, když je nechám být a nebudu s nimi nic dělat? Mohou nakonec zahynout nebo se to prostě vyřeší samo? Uvažoval jsem, jestli bych měl rostliny přesadit do nové půdy nebo potřebuji udělat něco jiného, aby se mšice nevrátily. Kdybych měl použít mýdlový roztok nebo něco podobného, jak to správně aplikovat? Jsem si taky vědom toho, že některé rostliny jsou citlivější než jiné, tak co kdybych měl vícero druhů sukulentů pohromadě? Mohlo by to mít vliv na ostatní rostliny nebo by měly být v pohodě? Snad mi pomůžete najít odpovědi na tyhle otázky a poradíte mi s nejlepšími postupy, abych zachránil své sukulenty.