Co mám dělat, když můj sukulent začne hnít?
Nedávno jsem si pořídil pár sukulentů, které jsem si zamiloval a vyhlížely opravdu skvěle. Ale teď jsem si všiml, že jeden z nich, konkrétně ten malý, zelený s kulatými listy, začal vypadat dost špatně. Listy se mu jakoby zbarvily do žluta a na některých místech dokonce začala hnědnout. Včera jsem si říkal, že to asi není normální, a tak jsem se rozhodl podívat se blíž. Když jsem ho vzal do ruky, měl jsem pocit, že je takový měkký a skoro mokrý. Myslel jsem, že je to sukulent, který by měl být spíše suchý a pevný. Což mě přivádí k otázce - co bych měl dělat? Je to známka toho, že už začíná hnít? A pokud ano, jak poznám, kde přesně to hnití začíná? Mám rovnou odříznout ty části, které vypadají špatně, nebo je lepší počkat a uvidět? A co se týče zalévání - dělám něco špatně? Možná moc zalévám nebo naopak málo? Jak poznám správné množství vody pro sukulenty? Kdyby to náhodou byla plíseň nebo něco podobného, jaké kroky bych měl podniknout? Mám nějakou šanci zachránit ho, nebo už je pozdě? Nechci přijít o další rostlinu. Takže pokud máte nějaké rady ohledně toho, co dělat, když sukulent začne hnít, budu moc vděčný za každou informaci. Díky!