Jak poznat, že můj kaktus má mor?
Mám takový problém se svým kaktusem a už si nevím rady. Pěstuju ho delší dobu a vždycky vypadal zdravě, ale teď se mi zdá, že se s ním děje něco divného. Dřív měl krásné, zelené tělo, ale poslední dobou začal ztrácet barvu a některé části vypadají jakoby uschlé nebo dokonce začínají černat. Všiml jsem si také, že na něm jsou malé tmavé skvrny a občas vypadá, jako by byl pokrytý nějakým bílým povlakem. Hrozně se bojím, jestli se náhodou nejedná o nějakou nemoc, nebo dokonce mor. Zkrátka nevím, co mám dělat, jestli je to normální nebo už je pozdě. Ještě jsem slyšel, že se kaktusy mohou nakazit od jiných rostlin, ale moje ostatní kaktusy nevypadají špatně. Jaké příznaky bych měl sledovat? Jak poznám, jestli můj kaktus má mor nebo jinou chorobu? Existují nějaké konkrétní znaky, podle kterých bych to mohl poznat? A co mám dělat, když zjistím, že je nemocný? Můžu ho zachránit nebo je lepší ho zlikvidovat? Omlouvám se za tolik otázek, ale opravdu jsem smutný a bojím se o svého zeleného přítele. Jaká opatření bych měl podniknout, abych mu pomohl?