Meskalin.cz/Fórum/Kdy je nejlepší čas na rozmnožování sukulentů?

Kdy je nejlepší čas na rozmnožování sukulentů?

Zajímalo mě, kdy je vlastně ten správný čas na to, abych začal s rozmnožováním sukulentů. Mám doma pár kousků, které se mi moc líbí, a chtěl bych je rozmnožit, ale nejsem si jistý, jestli je lepší to dělat na jaře, v létě nebo třeba na podzim. Vím, že sukulenty jsou dost specifické co se týče jejich péče a že potřebují správné podmínky k tomu, aby se jim dařilo. Zkoušel jsem už rozmnožovat pár rostlinek, ale buď se uchytily jen některé nebo to prostě nevyšlo. Myslím si, že by mohlo hrát roli i počasí a množství slunečního světla, takže jestli máte nějaké tipy nebo zkušenosti s tím, kdy je nejlepší období pro rozmnožování sukulentů, budu moc rád za jakoukoli radu. Taky mě zajímá, jestli existují nějaké konkrétní druhy sukulentů, které se lépe množí v určitých obdobích než jiné. Díky moc za odpovědi!

141 slov
1.4 minut čtení
8. 10. 2021
Libor Holub

Rozmnožování sukulentů je nejlepší na jaře. V tomhle období rostliny začínají růst, takže mají víc energie na to, aby se uchytily. Můžeš zkusit řízky nebo listy, obojí funguje docela dobře. Co se týče léta, to je taky fajn, ale dej pozor na vedro, některé druhy se pak můžou "přepálit". Podzim už může být riskantní, protože rostliny se připravují na klidové období a nemusí mít chuť růst. A jo, některé sukulenty jako Echeveria nebo Sedum se množí lépe než jiné, třeba Aloe je trochu náročnější. Takže pokud chceš úspěch, zkus to na jaře a dávej pozor na světlo a zalévání.

99 slov
1 minut čtení
5. 10. 2023
Kristýna Tomešová

K rozmnožování sukulentů je nejlepší čas na jaře. Tehdy rostliny začínají aktivně růst, mají víc světla a tepla, což je ideální pro zakořenění. Můžeš to zkusit i v létě, ale pozor na přílišné horko. Podzim už není tak dobrý, protože rostliny se chystají na spánek a nebudou mít tolik energie na růst. Co se týče druhů, tak třeba echeverie nebo sedumy se většinou množí bez problémů. Pokud jsi měl problémy s uchycením, zkus dodržovat základní pravidla – nechat řízky zaschnout před zasazením do substrátu a nezapomínej na dobrou drenáž. Hodně štěstí!

91 slov
0.9 minut čtení
31. 5. 2023
Miroslava Novotná
Meskalin.cz/Články/Propagace sukulentů
Kdy je nejlepší doba na množení sukulentů a pročObjevte, kdy je ideální čas na množení sukulentů a jaké faktory ovlivňují jejich růst. Udržujte své sukulenty zdravé a silné!
1000 slov
10 minut čtení
6. 11. 2020
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky