Jaké jsou nejlepší metody množení sukulentů?
Přemýšlel jsem nad tím, jak co nejlépe množení sukulentů, protože mám doma několik krásných kousků a rád bych je rozmnožil. Zajímá mě, jaké jsou vlastně ty nejlepší metody? Slyšel jsem, že se dají množit listy, ale není mi úplně jasné, které druhy to dělají nejlépe. Četl jsem něco o řízcích, ale ne vždycky to vyjde. Jak dlouho trvá, než se z řízků stanou nové rostliny? A co třeba semena? Je to vůbec dobrá metoda pro sukulenty? Mám pocit, že je to dost pracné a nevím, jaké podmínky by semena potřebovala. Určitě jste už někdo zkoušel různé metody, tak bych chtěl vědět, co se vám osvědčilo. Taktéž by mě zajímalo, jestli je lepší množit sukulenty na jaře nebo v létě. Mám doma i pár druhů, které jsou trošku citlivější a bojím se, že se mi je nepodaří rozmnožit. Co si o tom myslíte? Jaké rady byste mi dali ohledně péče po zakořenění? Je potřeba je nějak zvlášť hnojit nebo se o ně starat jinak? Vím, že sukulenty obecně potřebují málo vody, ale jak je to v tomto případě? Díky moc za každou radu a zkušenost!