Co dělat, když se listy sukulentů po ukrojení začnou kroutit?
Zdravím všechny nadšence do sukulentů! Mám takový problém, který mě trápí a doufám, že mi někdo poradí. V poslední době jsem se pustil do pěstování různých sukulentů a zkouším i některé techniky, které jsem našel na internetu. Před pár dny jsem se rozhodl ukrojit pár listů z mé oblíbené rostliny, abych z ní udělal řízky. Jenže teď mě děsí jedno - jakmile jsem ty listy uřízl, začaly se mi kroutit! Je to normální? Myslel jsem si, že se po ukrojení budou normálně regenerovat nebo vyklíčit nové kořeny, ale místo toho se mi zdá, že se chovají podivně. Vypadá to jako by byly sušší a křehčí než dřív. Možná jsem udělal něco špatně? Užíval jsem nůž, co by měl být čistý, ale možná je to tím, že nemám dostatek zkušeností. Měli byste nějaké tipy na to, co s tím dělat? Mám je zalévat víc nebo zkusit jinou metodu? Mám je dávat někam do stínu nebo naopak na slunce? Je možné, že se to ještě spraví nebo už je pozdě? Byl bych moc vděčný za jakékoli rady a zkušenosti od ostatních pěstitelů. Co byste dělali vy v takové situaci? Děkuju předem!