Meskalin.cz/Fórum/Kolik světla potřebují sukulenty v zimě?

Kolik světla potřebují sukulenty v zimě?

Zdravím všechny milovníky sukulentů! Mám dotaz ohledně jejich péče během zimních měsíců. Slyšel jsem, že sukulenty potřebují hodně slunečního světla, ale jak je to v zimě? Vím, že dny jsou kratší a slunce svítí jinak než v létě. Takže, kolik vlastně potřebují světla, aby v zimě nezahynuly? Měl bych je dávat na okno, které je orientované na jih, nebo by stačilo i okno na západ? A co když je venku zamračeno nebo prší – jak se s tím vyrovnat? Mám strach, že když jim nedám dostatek světla, začnou se mi kroutit nebo ztrácet barvu. Jaké máte zkušenosti s osvětlením pro sukulenty v zimě? Děkuju za rady!

106 slov
1.1 minut čtení
12. 6. 2023
Jakub Starý

Sukulenty v zimě potřebují méně světla než v létě, ale pořád je důležité jim ho poskytnout. Ideální je okno na jih, kde dostanou max sluníčka. Západní okno taky není špatná volba, ale může to být málo, zvlášť když je venku zataženo. Když je fakt špatné počasí, můžeš zkusit nějaké umělé osvětlení, jako LED lampy, které napodobují slunce. Sleduj je, když začnou být příliš dlouhé nebo se kroutí, tak to může být známka nedostatku světla. Takže se snaž je umístit co nejblíž k oknu a pravidelně kontroluj, jak na tom jsou.

90 slov
0.9 minut čtení
12. 9. 2023
Jitka Musilová

Sukulenty v zimě potřebujou světlo, ale není to tak kritický jako v létě. Když to shrnu, ideál je mít je na okně na jih, tam dostanou nejvíc slunce. Okno na západ taky jde, ale nemusí to být tak silné. V zimě je fakt důležitý, aby dostaly aspoň 6 hodin světla denně, jinak se začnou kroutit a ztrácet barvu.

Když je zamračeno nebo prší, můžeš zkusit použít umělý zdroj světla – třeba LED lampu na rostliny. To pomůže, když slunce prostě není. Hlavně dej pozor, aby si je nepřelil, protože s menším světlem roste riziko hniloby. Takže míň vody a víc světla! Držím palce!

102 slov
1 minut čtení
30. 11. 2024
František Hanzl
Meskalin.cz/Články/Umístění rostlin
Výběr ideální polohy pro exotické rostliny během zimních měsícůObjevte, jak správně chránit exotické rostliny během zimních měsíců a zajistit jim ideální podmínky pro přežití.
1000 slov
10 minut čtení
2. 9. 2022
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky