Meskalin.cz/Fórum/Kde umístit sukulenty, aby přežily zimu?

Kde umístit sukulenty, aby přežily zimu?

Zdravím všechny milovníky sukulentů! Mám doma pár těchto úžasných rostlin a teď, když se blíží zima, začínám mít obavy, jak je ochránit před mrazem. Mám je v květináčích na okně, ale nevím, jestli je to to pravé místo pro zimní měsíce. Myslíte, že by měly být uvnitř, nebo je mohu nechat na balkoně? Jakou teplotu by měly vydržet? Zajímalo by mě také, jestli je lepší je mít na slunném místě, nebo spíš ve stínu, aby nebyly vystavené příliš velkým výkyvům teploty. Také jsem slyšel něco o tom, že některé druhy sukulentů potřebují během zimy méně vody – je to pravda? Měli by být v nějakém speciálním substrátu, nebo stačí ten, co používám normálně? Budu moc vděčný za všechny rady a tipy. Děkuji!

122 slov
1.2 minut čtení
28. 6. 2023
Adéla Navrátilová

Takže, co se týče zimování sukulentů, nejlepší je je mít uvnitř, pokud to jde. Mrazy jim moc nesvědčí, takže balkon nebo okno, co není zateplené, je risk. Co se teploty týče, ideálně by měly být nad 5°C, jinak můžeš mít problém. Na slunném místě určitě, ale pozor na přímé slunce, pokud je moc studené. Můžeš je dát k oknu, kde bude světlo, ale ne přímý vítr.

Co se vody týká, jo, v zimě potřebují míň. Takže když zaléváš, dej pozor na to, ať nepromoknou moc. Substrát by měl být dobře propustný, specializovaný pro sukulenty je ideální, ale pokud máš něco s pískem a trochou perlitu, tak to taky stačí. Hlavně ať nebudou mít moc vlhko a budou v teple. Držím palce!

120 slov
1.2 minut čtení
5. 6. 2024
Zdeňka Štěpánová

Takže, co se týče sukulentů v zimě, nejlepší je je mít uvnitř, pokud to jde. Na balkoně by mohly umrzat, zvlášť když jsou mrazy. Ideální teplota pro většinu sukulentů je kolem 10-15 stupňů, ale některé to zvládnou i víc. Na okně je fajn místo, hlavně pokud tam máte dost světla. Zkus je ale trochu chránit před přímým sluncem, abys je nespálil, když bude venku zima a slunce svítí. Co se vody týče, jo, během zimy fakt méně. Měl bys počkat, až substrát pořádně vyschne, než je zase zaliješ. Substrát na sukulenty je lepší mít speciální, ale pokud nemáš, tak ten běžný by mohl stačit, hlavně aby byl dobře propustný. Tak hodně štěstí s nimi!

114 slov
1.1 minut čtení
7. 12. 2023
Jitka Kašparová
Meskalin.cz/Články/Umístění rostlin
Výběr ideální polohy pro exotické rostliny během zimních měsícůObjevte, jak správně chránit exotické rostliny během zimních měsíců a zajistit jim ideální podmínky pro přežití.
1000 slov
10 minut čtení
2. 9. 2022
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky