Proč mi ferokaktus žloutne a co s tím?
Mám velký problém se svým ferokaktusem a už nevím, co s tím dělat. Pořídil jsem si ho před nějakým časem, byl krásný, zdravý a plný života. Teď ale začíná žloutnout a já jsem z toho hrozně nervózní. Odkud se ten žlutý odstín vůbec bere? Mám pocit, že to může mít něco společného se zaléváním, ale nevím, jestli mu dávám moc vody nebo naopak málo. Četl jsem, že ferokaktusy potřebují hodně slunce, tak jsem ho dal na okno, ale možná na něj svítí moc intenzivně? Někdo mi říkal, že by mohl být i přehřátý nebo chladný, tak mě zajímá, jaké by měly být optimální teploty pro růst. Je možné, že mu vadí i hnojivo? Použil jsem nějaké základní pro kaktusy a sukulenty, ale bojím se, že jsem mohl udělat chybu. Co když má třeba nějaké škůdce nebo plíseň? Jak poznám, jestli je problém v kořenovém systému nebo v listech? Když si přečtu rady na internetu, je to hrozně rozporuplné a nechci mu ublížit ještě víc. Nechci se vzdát a doufám, že ho ještě zachráním. Můžete mi prosím poradit, co bych měl udělat? Jaké kroky bych měl podniknout, abych zjistil příčinu toho žloutnutí a co všechno mohu udělat pro jeho záchranu?