Co všechno potřebuju k pěstování tohoto kaktusu?
Nedávno jsem se dostal k myšlence, že bych chtěl začít pěstovat kaktus, konkrétně nějaký ten zajímavější druh, který by obohatil moji sbírku rostlin. Rád bych věděl, co všechno vlastně potřebuji k tomu, abych ho mohl úspěšně pěstovat. Vím, že kaktusy vyžadují specifické podmínky, ale přiznám se, že jsem trochu ztracený v tom, jaké konkrétní věci bych měl mít na paměti. Co se týče substrátu, mám používat nějaký speciální typ půdy nebo stačí obyčejná hlína? Je dobré do směsi přidat písek nebo perlit a pokud ano, kolik? A co se týče zalévání, jak často by se měl kaktus zalévat? Slyšel jsem, že to může být dost rozdílné podle ročního období. Jak moc vlastně potřebuje slunce? Mám ho umístit na okenní parapet nebo je lepší nějaké jiné místo? Vím, že péče o kaktusy může být různá v závislosti na druhu, takže bych byl rád za jakékoli tipy a rady ohledně speciálních potřeb tohohle konkrétního druhu. Také mě zajímá, jestli je lepší začít s malou rostlinou nebo si pořídit už větší exemplář. Je pro mě jako začátečníka něco důležitého ohledně výběru správného kaktusu? A co třeba hnojení – potřebuji nějaké speciální hnojivo nebo mi postačí to běžné pro sukulenty? Oproti jiným rostlinám mají prý kaktusy své specifické nároky a já bych rád všechny tyto detaily zvládl správně. Děkuju moc za jakoukoli pomoc a rady!