Jak správně zimovat kaktusy bez poškození?
S příchodem zimy se mi v hlavě honí otázka, jak to vlastně s těmi našimi kaktusy je. Slyšel jsem, že je potřeba je v zimě nějak speciálně ošetřovat, ale jak na to? Nechci, aby moje milované kaktusy umřely nebo se nějak poškodily. Vím, že většina z nich není zvyklá na chlad a vlhkost, ale co konkrétně bych měl udělat? Jaký by měl být optimální teplotní režim pro jejich zimování? Je lepší je nechat v místnosti, nebo je vzít radši do sklepa, kde je chladněji? A co zalévání? Měl bych je zalévat vůbec, nebo je nechat úplně vyschnout? Také bych rád věděl, jestli existují nějaké speciální tipy ohledně osvětlení, protože u některých druhů jsem slyšel, že potřebují alespoň trošku světla i v zimních měsících. Jak to tedy s tím osvětlením vlastně je? No a pak tu mám ještě otázku ohledně hnojení. Měl bych je hnojit i v zimě, nebo to radši nechat na jaro? Vím, že každá rostlina má své specifické potřeby a možná i různá doporučení podle toho, o jaký druh kaktusu se jedná. Mohli byste mi prosím poradit, jak nejlépe zimovat kaktusy bez toho, abych je nějak poškodil? Děkuji moc!