Meskalin.cz/Fórum/Jak často zalévat citronovou trávu?

Jak často zalévat citronovou trávu?

Zdravím všechny pěstitele a milovníky exotických rostlin! Dostal jsem se k pěstování citronové trávy a teď se trošku trápím s otázkou, jak často ji vlastně zalévat. Vím, že je to důležité pro její zdravý růst a chutné aroma, ale nejsem si úplně jistý, co přesně potřebuje. Zkoušel jsem ji zalévat každý den, ale mám pocit, že to může být moc. Na druhou stranu jsem slyšel, že citronová tráva má ráda vlhko, tak se bojím, aby mi neusychala. Mám ji mít venku nebo uvnitř? A jaké jsou signály, podle kterých poznám, že potřebuje vodu? Někde jsem četl, že by měla mít dobré odvodnění, takže jestli ji mám držet v květináči s dírami na dně? Taky by mě zajímalo, jestli se něco mění v závislosti na ročním období – je potřeba ji v zimě zalévat jinak než v létě? Všechno kolem péče o citronovou trávu je pro mě zatím novinka a rád bych se dozvěděl víc od zkušenějších zahradníků. Díky moc za jakékoliv rady!

162 slov
1.6 minut čtení
23. 2. 2022
Ladislav Vlk

Citronovou trávu bych doporučil zalévat tak jednou za 2-3 dny, záleží ale na počasí. Když je horko, klidně i častěji, ale dej pozor, ať ji nepřeliješ. Má ráda vlhko, ale chce dobré odvodnění, takže určitě s dírama na dně květináče. Venku se jí daří líp, má víc sluníčka a čerstvý vzduch, ale v zimě ji radši přenes do bytu, aby nezmrzla. V zimě zalévej míň, stačí jednou týdně. Pokud začnou listy žloutnout nebo se kroutit, je to známka, že má buď málo vody, nebo moc. Takže trošku pozoruj a experimentuj, ona ti to řekne sama.

95 slov
1 minut čtení
29. 10. 2024
Marek Doležel

Zalévat citronovou trávu chce trošku citu. Tohle jsou moje zkušenosti: pokud máš rostlinu venku, tak v létě ji zalévej klidně každý druhý den, ale dej pozor na podmáčení. V zimě stačí míň, tak jednou týdně. Klíč je v tom, že půda by neměla být pořád promočená. Dobře udělaný květináč s dírami na dně je nutnost, jinak kořeny začnou hnít. Pokud listy začnou žloutnout nebo zešednout, je to signál, že jí něco chybí. Vlhkost má ráda, ale nesmí to přehnat s vodou. Pokud ji pěstuješ doma, dej ji na světlé místo a občas ji postříkej vodou pro lepší vlhkost vzduchu. Takže v pohodě, najdi si ten správný rytmus a ona ti za to poděkuje voňavým aroma.

115 slov
1.2 minut čtení
13. 9. 2023
Šárka Kučerová
Meskalin.cz/Články/Exotické byliny
Klíčové tipy pro úspěšnou kultivaci citronové trávyObjevte, jak pěstovat citronovou trávu v interiéru, jak se o ni starat a jaké výhody přináší její užití. Získejte užitečné tipy a triky pro úspěšnou k...
1000 slov
10 minut čtení
22. 10. 2021
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky