Meskalin.cz/Fórum/Jak často zalévat citronovou trávu?

Jak často zalévat citronovou trávu?

Zdravím vás, chtěl bych se zeptat na něco, co mi nedá spát ohledně pěstování citronové trávy. Vím, že je to rostlina, která se používá v kuchyni a má úžasnou vůni, ale jak je to s jejím zaléváním? Když jsem si ji před časem pořídil, tak jsem dostal různé rady od různých lidí. Někteří tvrdí, že je potřeba ji zalévat každý den, jiní říkají, že stačí jednou za týden. Takže teď nevím, co si myslet. Jak to vlastně je? Mám ji pěstovat v květináči nebo na zahradě? Jak poznám, kdy je potřeba ji zalít? Co se stane, když jí dám málo vody nebo naopak moc? A jak to ovlivňuje její vůni a chuť? Rád bych o tom slyšel víc od těch, kteří mají s citronovou trávou zkušenosti. Díky moc za každou radu!

131 slov
1.3 minut čtení
8. 4. 2022
Věra Chalupová

Tak na tu citronovou trávu ti můžu říct, že je dost náročná co se vody týče. Zalejvat bys ji měl tak, aby půda byla vlhká, ale ne přemočená. Takže ideálně každý druhý den, pokud jsou horké dny, jinak tak jednou za týden. Když máš rostlinu v květináči, tak si dej pozor na odtok vody, aby se kořeny nezahnívaly. Pokud jí dáš málo vody, začne žloutnout a ztrácí sílu. Naopak moc vody ji zabije taky, takže musíš najít ten správnej balanc. Co se vůně a chuti týče, tak když se o ni staráš dobře, bude voňavější a chutnější. Takže sleduj jak vypadá – pokud začíná vadnout nebo listy schnou, je něco špatně. Měl jsem ji na zahradě i v květináči a v obou případech to šlo, ale v květináči je to víc pod kontrolou. Věř mi, když jí dáš dobrou péči, odmění tě skvělou chutí do pokrmů.

146 slov
1.5 minut čtení
21. 12. 2022
Eduard Šťastný

Citronová tráva je docela náročná na vodu, takže ji potřebuješ zalévat pravidelně, ale ne zase moc. Záleží na počasí a podmínkách. Když je teplo, tak klidně každý den, ale v zimě nebo když je chladno, tak stačí třeba jednou za týden. Hlavně sleduj zeminu, měla by být vlhká, ale ne úplně mokrá. Pokud je suchá, tak jí dej vodu, ale jestli ji přeliješ, tak může začít hnít. Co se týče pěstování, pokud máš místo na zahradě, tak je to lepší, ale klidně ji můžeš mít i v květináči. Výhodou květináče je, že si ji můžeš vzít dovnitř, když bude zima. Vůně a chuť citronové trávy taky závisí na podmínkách pěstování – moc vody nebo naopak málo může ovlivnit to, jak bude chutnat. Takže hlavně pozor na zalévání a snaž se najít tu správnou rovnováhu.

134 slov
1.3 minut čtení
15. 11. 2024
Žaneta Hrdá
Meskalin.cz/Články/Exotické byliny
Klíčové tipy pro úspěšnou kultivaci citronové trávyObjevte, jak pěstovat citronovou trávu v interiéru, jak se o ni starat a jaké výhody přináší její užití. Získejte užitečné tipy a triky pro úspěšnou k...
1000 slov
10 minut čtení
22. 10. 2021
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky