Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo použít na citronovou trávu?

Jaké hnojivo použít na citronovou trávu?

Před několika měsíci jsem začal pěstovat citronovou trávu a musím říct, že mě to fakt chytlo! Mám ji na balkoně a vypadá to, že se jí daří, ale teď jsem narazil na otázku ohledně hnojení. Slyšel jsem, že citronová tráva potřebuje nějaké speciální živiny, ale nevím, jaké hnojivo je nejlepší použít. Mám doma klasické hnojivo na bylinky, ale nejsem si jistý, jestli je to to pravé. Prý se doporučuje něco s vyšším obsahem draslíku nebo fosforu, ale zase se bojím, aby se mi rostlinka nespálila. Nevíte někdo, jestli je lepší používat tekuté hnojivo nebo granule? A jak často bych měl hnojit? Je to třeba každý týden nebo stačí jednou za měsíc? Taky jsem slyšel, že je dobré střídat různá hnojiva pro lepší výsledky. Máte s tím nějaké zkušenosti? Jaké hnojivo používáte vy a jaký máte úspěch? Rád bych slyšel vaše názory a tipy, protože chci, aby má citronová tráva rostla co nejlépe a měla tu správnou chuť do čajů a různých pokrmů. Díky moc za vaše rady!

167 slov
1.7 minut čtení
28. 5. 2023
Daniel Jedlička

Takže, co se týče hnojiva pro citronovou trávu, já osobně používám tekuté hnojivo na bylinky, a to se mi osvědčilo. Citronová tráva má ráda živiny, hlavně draslík a fosfor, takže se na to zaměř. Ale pozor, s dávkováním to nepřeháněj, aby se nespálila. Hnojím tak jednou za měsíc, když je tepleji, tak klidně častěji. Ale radši s menší koncentrací. Co se týče granulí, taky jsou fajn, ale já preferuju tekutou variantu, rychleji se vstřebá. A co se týče střídání hnojiv, to je dobrý tip – zkus občas něco jiného pro lepší výsledky. Jinak si dej pozor na vodu, citronová tráva má ráda vlhko, ale ne přelitou. Držím palce!

108 slov
1.1 minut čtení
29. 9. 2024
František Havlík

Citronová tráva miluje živiny, takže hnojit ji určitě chce. Klasické hnojivo na bylinky by mělo fungovat, ale pokud máš možnost, tak něco s vyšším draslíkem nebo fosforem je super, protože to podporuje růst a chuť. Tekuté hnojivo se dobře vstřebává, ale granule jsou taky ok, akorát je třeba si pohlídat dávkování. Hnojit jednou za měsíc je úplně v pohodě, když to přeženeš, můžeš ji spálit. Občas je fajn střídat hnojiva, to může zlepšit výsledky. Zkus sledovat, jak reaguje na hnojení a upravit to podle toho. Ať roste zdravě!

88 slov
0.9 minut čtení
8. 7. 2023
Tereza Horová
Meskalin.cz/Články/Exotické byliny
Klíčové tipy pro úspěšnou kultivaci citronové trávyObjevte, jak pěstovat citronovou trávu v interiéru, jak se o ni starat a jaké výhody přináší její užití. Získejte užitečné tipy a triky pro úspěšnou k...
1000 slov
10 minut čtení
22. 10. 2021
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky