Meskalin.cz/Fórum/Potřebuje citronová tráva hodně slunce?

Potřebuje citronová tráva hodně slunce?

Zdravím všechny milovníky rostlin a exotiky! Mám dotaz ohledně pěstování citronové trávy, konkrétně mě zajímá, jak moc slunce tahle rostlina vlastně potřebuje. Slyšel jsem, že je to rostlina, která miluje teplo a sluneční svit, ale zároveň se bojím, že by mohla být citlivá na příliš velké horko nebo přímé slunce během dne. Mám ji doma v květináči na okně, které není příliš slunné, a občas ji přesunu i ven na balkon. Myslíte, že jí to stačí nebo bych měl hledat místo s více sluníčka? Rád bych věděl, jaké máte zkušenosti s pěstováním citronové trávy a co byste doporučili. Je lepší ji mít na plném slunci celý den nebo spíš ve stínu? Jak moc ji může ovlivnit nedostatek světla? Děkuju za jakoukoli radu!

122 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2023
Matěj Průcha

Citronová tráva fakt miluje slunce. Ideální je pro ni tak 6-8 hodin denně slunečního svitu, takže pokud ji máš na okně, co není moc slunné, možná ji to trošku brzdí. Pokud ji občas vezmeš ven na balkon, to je fajn, ale dávej pozor na přílišné horko. Může být citlivá na přímé slunce během největšího vedra, takže třeba v poledne ji radši dej do stínu nebo pod nějakou plachtu. Nedostatek světla může způsobit, že bude pomaleji růst a listy nebudou tak silné, jak by mohly být. Zkus jí najít místo s víc světlem, ideálně takový polostín, kde se sluníčko střídá s troškou stínu. Držím palce!

104 slov
1 minut čtení
8. 12. 2024
Viktor Vejvoda

Citronová tráva fakt miluje slunce, takže čím víc, tím líp. Když ji máš na okně, co není moc slunečné, tak to může být problém. Takže pokud máš možnost ji dát ven na balkon, tak to je super. Vydrží i přímé slunce, ale v horkých dnech ji můžeš trochu chránit před největším žárem. Nedostatek světla se na ní podepíše – může být slabá a neporoste tak, jak by měla. Takže pokud chceš, aby krásně rostla a měla dost síly, dej jí aspoň ty 4-6 hodin sluníčka denně. To by mělo stačit. Držím palce s pěstováním!

94 slov
0.9 minut čtení
15. 1. 2025
Jaroslava Pernicová
Meskalin.cz/Články/Exotické byliny
Klíčové tipy pro úspěšnou kultivaci citronové trávyObjevte, jak pěstovat citronovou trávu v interiéru, jak se o ni starat a jaké výhody přináší její užití. Získejte užitečné tipy a triky pro úspěšnou k...
1000 slov
10 minut čtení
22. 10. 2021
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky