Kdy se sklízí zázvor a jak poznat, že je hotový?
Mám takový dotaz ohledně zázvoru, který jsem si začal pěstovat doma. Vím, že zázvor je skvělá rostlina a má spoustu využití, ale úplně jsem si nebyl jistý, kdy je ten správný čas na sklizeň. Zasadil jsem ho asi před půl rokem a teď už mám pocit, že by možná mohl být připravený. Jak vlastně poznám, že je zázvor hotový? Je nějaký konkrétní časový rámec, kdy se sklízí, nebo jsou na to nějaké speciální signály? Chtěl bych se vyhnout tomu, abych ho sklízel příliš brzy nebo naopak příliš pozdě. Zároveň mě zajímá, jestli nějaký způsobem ovlivňuje chuť nebo kvalitu zázvoru doba sklizně. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto procesem? Měli jste někdo podobné obavy při pěstování? Jak jste to udělali vy? A co se týče toho samotného sklizňového procesu – jakým způsobem to vlastně provádíte? Díky moc za jakékoliv tipy a rady.