Meskalin.cz/Fórum/Můžu pěstovat sukulenty bez hnojiva v hydroponii?

Můžu pěstovat sukulenty bez hnojiva v hydroponii?

Zajímalo by mě, jestli je možné pěstovat sukulenty bez hnojiva, když je dám do hydroponie. Slyšel jsem, že sukulenty jsou docela odolné rostliny a že nepotřebují tolik živin jako jiné druhy. Co když je budu mít v hydroponické kultuře, která se většinou spolehá na vodu a minerály? Mohou se sukulenty obejít bez nějakého speciálního hnojiva? Zkusil jsem už pěstovat pár druhů, ale nebyl jsem si jistý, jestli je vhodné přidávat hnojivo nebo ne. Jaké máte zkušenosti s pěstováním sukulentů tímto způsobem? Dá se to zvládnout i bez dodatečných živin, nebo je lepší se hnojivům vyhnout? Mám obavy, že pokud nebudu používat žádné hnojivo, tak moje rostlinky nebudou růst tak, jak by měly. Zatímco jiní lidé říkají, že sukulenty jsou nenáročné a snadno se o ně starají, já jsem trochu nervózní ohledně toho, co vlastně potřebují. Jak to vidíte vy? Děkuju za vaše názory!

143 slov
1.4 minut čtení
19. 6. 2024
Alois Kysela

Jasně, můžeš zkusit pěstovat sukulenty v hydroponii bez hnojiva, ale bude to dost risk. Tyhle rostliny sice nejsou tak náročné jako jiné, ale i tak potřebujou nějaký živiny. Hydroponie funguje na minerálech ve vodě, a když jim nedáš žádný hnojivo, tak to může mít vliv na jejich růst. Mělo by se řídit tím, že každá rostlina potřebuje něco jiného. Jestli chceš, aby ti sukulenty hezky rostly a byly zdravý, doporučil bych aspoň nějaké slabé hnojivo nebo minerální směs. Zkus třeba ředěný hnojivo pro kaktusy a sukulenty, to by mohlo stačit. Když se na to vykašleš úplně, tak můžou začít žloutnout nebo se jim nebudou dařit listy. Takže opatrně, ať ti to nezhynou!

112 slov
1.1 minut čtení
11. 6. 2024
Zdeňka Kašparová

Pěstování sukulentů v hydroponii bez hnojiva je trochu riskantní. Tady je pár věcí, co jsem se dozvěděl. Sukulenty fakt nejsou náročné, ale i tak potřebují nějaké živiny, aby pořádně rostly. Hydroponie se většinou spoléhá na vodu a minerály, ale i tak je dobrý přidat alespoň nějaké základní hnojivo, hlavně když mají být rostliny zdravé a hezky vybarvené. Bez hnojiva sice můžeš zkusit pěstovat, ale pravděpodobně to nebude mít takový efekt jako s ním. Zkoušel jsem to taky a ne moc mi to fungovalo. Takže pokud chceš, aby ti sukulenty prospívaly a vypadaly dobře, trošku hnojiva by asi neuškodilo. Ale jinak jo, dají se pěstovat bez něj, jenom očekávej slabší růst.

110 slov
1.1 minut čtení
31. 7. 2024
Adéla Pechová
Meskalin.cz/Články/Hydroponie pro rostliny
Porozumění nutričním potřebám exotických rostlin v hydroponiiDetailní analýza potřeb živin exotických rostlin v hydroponickém prostředí a jak správně dávkovat hnojiva.
1000 slov
10 minut čtení
1. 12. 2023
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky