Meskalin.cz/Fórum/Jak často mám zalévat kaktus Saguaro?

Jak často mám zalévat kaktus Saguaro?

Zdravím všechny milovníky kaktusů a exotických rostlin! Mám doma nádherný kaktus Saguaro, který jsem si pořídil nedávno, a chtěl bych se zeptat, jak často bych mu měl dopřávat vodu. Vím, že tyto kaktusy jsou známé svou odolností vůči suchu, ale přece jenom se obávám, že mu mohu ublížit, když mu budu dávat příliš málo nebo naopak moc vody. Jaký je tedy ideální rozvrh zalévání pro Saguaro? Mám ho zalévat pravidelně, nebo spíše podle toho, jak vypadá půda? A co třeba sezónní změny – mění se nějak potřeba vody v létě a v zimě? Rád bych znal i názory zkušenějších pěstitelů, co funguje vám. Děkuji za jakékoli rady a tipy!

109 slov
1.1 minut čtení
22. 1. 2024
Eliška Vlková

Kaktus Saguaro je fakt odolný a vodu potřebuje dost málo. Obecně platí, že ho můžeš zalévat tak jednou za měsíc v létě, když je teplo, a v zimě klidně i jednou za dva měsíce. Hlavně se koukej na půdu – když je suchá, tak mu dej trochu vody, ale nesmíš to přehánět. Můžeš mu udělat radost tím, že mu dáš vodu, až když je fakt suchá, jinak riskuješ, že mu uhníjí kořeny. V létě, když je slunce a teplo, tak mu klidně můžeš dát víc, ale v zimě ho nechej spíš v suchu. To by mělo stačit.

97 slov
1 minut čtení
12. 1. 2024
Jaroslava Adámková

Takže, Saguaro je fakt skvělý kaktus! Co se týče zalévání, tak to je dost o tom, jak moc je u tebe doma teplo a vlhko. Obecně platí, že v létě, když je teplo, mu dej vodu tak jednou za měsíc, ale fakt záleží na tom, jak rychle půda vysychá. Pokud vidíš, že je substrát úplně suchý, tak ho klidně zalij. V zimě radši vůbec ne, nebo max jednou za dva měsíce, protože kaktusy v zimě spí a potřebují mnohem míň vody. Hlavně dávej pozor na přelití, to může být fatální. Kaktusy mají radši sucho než mokro. Takže radši méně než víc! Držím palce s pěstováním!

105 slov
1.1 minut čtení
22. 9. 2024
Renata Holušová
Meskalin.cz/Články/Nejvzácnější kaktusy
Objevte tajemství kaktusu Saguaro: Jak správně pečovat o tento ikonický druhZjistěte, jak správně pěstovat a udržovat kaktus Saguaro, jeho specifické potřeby a zajímavosti o tomto ikonickém druhu.
1000 slov
10 minut čtení
22. 8. 2023
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky