Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy?

Jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy?

Chtěl bych se zeptat, jaké hnojivo je nejlepší pro pěstování kaktusů. Mám pár různých druhů doma, nějaké menší i větší, a všiml jsem si, že se jim moc nedaří. Zkoušel jsem používat běžné hnojivo pro sukulenty, ale nevím, jestli je to to pravé. Je pravda, že kaktusy potřebují speciální výživu? Hledal jsem nějaké tipy na internetu, ale je toho tolik, že jsem zmatený. Je lepší používat tekutá hnojiva nebo granule? A co se týče poměru živin, co vlastně kaktusy nejvíc potřebují? Někde jsem četl, že by měly mít víc draslíku a méně dusíku, ale nejsem si jistý. Jak často bych měl kaktusy hnojit? Když je hnojím v období růstu, tak kolik je optimální dávka? A co byste doporučili pro mladé rostlinky versus starší kaktusy? Opravdu bych ocenil vaše zkušenosti a rady, protože chci, aby moje rostlinky byly zdravé a krásné. Díky!

141 slov
1.4 minut čtení
6. 8. 2024
Miroslava Hlaváčová

Nejlepší hnojivo pro kaktusy je fakt speciální. Zkusit můžeš hnojivo určený konkrétně pro sukulenty a kaktusy, to většinou obsahuje víc draslíku a méně dusíku, což jsou pro ně ideální živiny. Tekutý přípravek se snadno aplikuje a rychle se vstřebává, takže je obvykle lepší než granule, které se pomaleji uvolňují. Hnojit bys měl ideálně jednou za měsíc během vegetačního období, což je jaro a léto. Pro mladé kaktusy dej menší dávku, třeba půlku doporučené, starší snesou víc. Když jim dáš moc výživy, můžou se spálit. Takže prostě opatrně a sleduj, jak reagují.

91 slov
0.9 minut čtení
3. 12. 2024
Helena Krejčíková

Tak kaktusy potřebují trochu jinou péči než většina rostlin. Hnojivo pro sukulenty je fajn, ale fakt se zaměř na to, aby mělo víc draslíku a méně dusíku, jak jsi psal. Tekutá hnojiva jsou super, protože je můžeš snadno naředit a dávkovat. Granule taky fungují, ale můžeš mít problém s přehnojením. V období růstu hnojíš tak jednou za měsíc, ale fakt opatrně – radši míň než víc. Mladé rostlinky potřebují míň živin než ty starší, tak dej pozor na dávkování. Klidně se podívej na specializovaný hnojivo přímo pro kaktusy, mají v tom víc zkušeností. Hlavně nezapomeň, že kaktusy nemají rády moc vlhko, tak ať ti to neudělá paseku. Držím palce!

109 slov
1.1 minut čtení
22. 11. 2024
Vladimíra Špačková
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Jak správně zvolit hnojivo pro kaktusy a sukulenty?Detailní průvodce výběrem hnojiv, které nejlépe vyhovují různým druhům kaktusů a sukulentů. Zjistěte, jak správně hnojit své oblíbené rostliny a dosáh...
1000 slov
10 minut čtení
20. 6. 2024
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky