Jaké hnojivo je nejlepší na kaktusy?
Když se rozhodujeme, jak správně pečovat o naše kaktusy, hnojivo je jeden z nejdůležitějších aspektů, který bychom neměli podceňovat. Těch variant je na trhu tolik, že se v tom začátečníci často ztrácí. Mám pár kaktusů už nějakou dobu a chci se ujistit, že jim dávám to nejlepší, co potřebují pro zdravý růst a krásné květy. Je jasné, že kaktusy nejsou jako jiné rostliny a mají specifické nároky na živiny. Hlavně jde o to, aby dostávaly správnou rovnováhu dusíku, fosforu a draslíku, ale jaké konkrétní hnojivo by mělo být tím nejlepším? Existují speciální hnojiva určená přímo pro kaktusy nebo by mohla fungovat i ta univerzální? Zajímá mě také to, jestli byste doporučili hnojit během celého roku nebo pouze v určitém období, například v létě, kdy jsou aktivní? A co s tím přehnojením - jak se mu vyhnout a co dělat, když k tomu už dojde? Jaké zkušenosti máte s hnojením různých druhů kaktusů? Mám pocit, že každá rada by mohla pomoci nejen mě, ale i dalším nadšencům v této oblasti. Předem díky za všechny tipy!