Meskalin.cz/Fórum/Kdy začít hnojit sukulenty?

Kdy začít hnojit sukulenty?

Zdravím všechny nadšence do sukulentů! Mám doma pár kousků, které se mi moc líbí, a ráda bych se zeptala, kdy je ten správný čas začít je hnojit. Slyšela jsem různé názory – někteří říkají, že hnojení je důležité během vegetačního období, ale co když je teplota stále nízká? Jaké hnojivo byste doporučili pro sukulenty? Je lepší hnojit častěji v malých dávkách nebo jednou za čas větší dávku? A co třeba zimní měsíce? Měla bych je hnojit i v té době, nebo to vůbec nemá smysl? Chci, aby mé rostliny rostly zdravě a krásně, tak se snažím zjistit co nejvíc informací. Děkuju moc za rady!

104 slov
1 minut čtení
2. 12. 2024
Jindřich Dostál

Co se hnojení sukulentů týče, většina lidí doporučuje začít na jaře, když rostliny začnou růst. Teplota by měla být alespoň kolem 15 stupňů, jinak by hnojivo nemuselo fungovat. V létě je ideální čas na hnojení, pak už můžeš přidávat jednou za měsíc. Hnojivo speciálně pro sukulenty je nejlepší, protože obsahuje potřebné prvky. Někdo radí dávat menší dávky častěji, jiní dávají větší dávku, ale méně často – to si musíš vyzkoušet, co tvé rostliny lépe snášejí. Zimní měsíce jsou spíš klidové, takže hnojit moc nedoporučuju, pokud je teplota nízká. Měj se a ať ti sukulenty krásně rostou!

96 slov
1 minut čtení
18. 1. 2025
Stanislav Žižka

Hnojení sukulentů je nejlepší během jejich vegetačního období, což je obvykle na jaře a v létě. Když teploty klesají, tak hnojit moc nedává smysl, protože rostliny zpomalují růst. Co se týče hnojiva, doporučuji speciální hnojivo pro sukulenty, většinou má vyvážené poměry živin. Pokud jde o dávkování, radši menší množství častěji – třeba jednou za měsíc během vegetace. Zimní měsíce většinou vynechávám, protože by rostliny stejně nic neabsorbovaly. Takže klidně hnojte, když je teplo a rostlinky rostou, ale jinak spíš šetřete. Držím palce, ať se ti daří!

86 slov
0.9 minut čtení
9. 12. 2024
Emil Jiránek
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Jak správně zvolit hnojivo pro kaktusy a sukulenty?Detailní průvodce výběrem hnojiv, které nejlépe vyhovují různým druhům kaktusů a sukulentů. Zjistěte, jak správně hnojit své oblíbené rostliny a dosáh...
1000 slov
10 minut čtení
20. 6. 2024
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky