Meskalin.cz/Fórum/Mohu použít běžné hnojivo na kaktusy?

Mohu použít běžné hnojivo na kaktusy?

Zdravím všechny pěstitele kaktusů a sukulentů! Mám pár otázek ohledně hnojení těchto fascinujících rostlin. Nedávno jsem narazil na nějaké běžné hnojivo, které jsem používal na jiné květiny v bytě, a tak mě napadlo, jestli bych mohl to samé použít i na kaktusy. Vím, že kaktusy potřebují specifické podmínky, ale co se týče hnojiva? Mohlo by to nějak uškodit mým malým společníkům, nebo je to v pohodě? Nechci je zbytečně spálit nebo jim způsobit nějaké problémy. Zajímalo by mě také, jestli je lepší používat specializované hnojivo určené přímo pro kaktusy, nebo je běžné hnojivo dostatečné. Jaké máte zkušenosti s hnojením kaktusů a jak často by se měly hnojit? Díky moc za rady!

111 slov
1.1 minut čtení
24. 8. 2024
Lucie Křížová

Takže, co se týče hnojení kaktusů, je lepší jít po specializovaných hnojivech pro kaktusy než používat běžné. Kaktusy mají specifické potřeby a běžná hnojiva bývají často moc silná nebo obsahují jiný poměr živin, což může rostliny spálit. Pokud už to chceš riskovat s tím běžným hnojivem, tak to naředěj víc, než bys dal na jiné květiny, ale stejně bych radši doporučil koupit to specializované. Co se týče frekvence hnojení, většinou stačí jednou za měsíc během vegetační sezóny (jaro a léto). Takže zkrátka – radši speciál pro kaktusy a opatrně s dávkováním.

91 slov
0.9 minut čtení
17. 1. 2025
Monika Poláková

Kaktusy fakt nemají rády přehnojení, takže pokud chceš použít běžné hnojivo, tak buď opatrnej. Můžeš to zkusit, ale ředil bych ho víc než u normálních květin. Kaktusy potřebují nižší koncentraci živin, jinak je můžeš spálit. Specializovaný hnojivo pro kaktusy je lepší volba, protože je už přizpůsobený jejich potřebám. Nejlépe hnojit na jaře a v létě, když rostou. Takže klidně zkus to běžný hnojivo, ale s mírou a radši se drž těch speciálních směsí pro kaktusy.

75 slov
0.8 minut čtení
11. 11. 2024
Zdeněk Marek
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Jak správně zvolit hnojivo pro kaktusy a sukulenty?Detailní průvodce výběrem hnojiv, které nejlépe vyhovují různým druhům kaktusů a sukulentů. Zjistěte, jak správně hnojit své oblíbené rostliny a dosáh...
1000 slov
10 minut čtení
20. 6. 2024
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky