Meskalin.cz/Fórum/Můžu používat normální hnojivo na sukulenty?

Můžu používat normální hnojivo na sukulenty?

Zajímalo by mě, jestli je v pořádku používat nějaké běžné hnojivo, co mám doma, na moje sukulenty. Mám jich pár a starám se o ně, ale chtěl bych je trochu podpořit, aby rostly zdravěji a rychleji. Používám normální hnojivo pro pokojové rostliny, které jsem koupil v zahradnictví, ale teď trochu váhám, jestli to není pro sukulenty příliš silné nebo nevhodné. Slyšel jsem, že sukulenty potřebují jinou péči než klasické květiny, ale zatím jsem je hnojil tím stejným hnojivem jako ostatní rostliny. Chtěl bych vědět, jestli to může mít nějaký negativní dopad na mé kaktusy a další sukulenty. Nebo jestli se dá nějak upravit to hnojivo, aby bylo pro ně vhodnější? Jaké zkušenosti máte s hnojením sukulentů? Je lepší koupit speciální hnojivo pro sukulenty nebo se dá použít i to normální? Jak často by se měly hnojit a jaké množství je ideální? Děkuju za rady!

144 slov
1.4 minut čtení
7. 9. 2024
Karel Štěpánek

Normální hnojivo pro pokojové rostliny se dá použít na sukulenty, ale je dobrý nápad ho trochu naředit, protože sukulenty nejsou tak náročné a můžou snadno spálit kořeny. Taky je dobrý hnojit je méně často, třeba jednou za měsíc během vegetačního období. Speciální hnojiva pro sukulenty mají obvykle jiný poměr živin, což může být lepší volba, ale pokud už máš normální hnojivo, tak v pořádku, jen opatrně s množstvím. A hlavně nezapomeň, že sukulenty potřebují dobré odvodnění a nemají rády přemokření.

80 slov
0.8 minut čtení
18. 8. 2024
Michal Janeček

Normální hnojivo na sukulenty moc doporučit nemůžu. Sukulenty mají jiný potřeby než klasický květiny, a běžný hnojivo má většinou víc dusíku, což může způsobit, že budou růst moc rychle a pak se slabě vyvinou. Je lepší koupit hnojivo specializovaný pro sukulenty, to má obvykle vyváženější poměr živin. Když už používáš to normální hnojivo, klidně ho zřeď víc, než je napsaný na obalu. Hnojit bys měl tak jednou za měsíc v období vegetačního růstu, což je jaro a léto. Zbytečně to nepřehaň a sleduj, jak na to reagují tvoje rostliny.

89 slov
0.9 minut čtení
28. 7. 2024
Filip Kočí
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Jak správně zvolit hnojivo pro kaktusy a sukulenty?Detailní průvodce výběrem hnojiv, které nejlépe vyhovují různým druhům kaktusů a sukulentů. Zjistěte, jak správně hnojit své oblíbené rostliny a dosáh...
1000 slov
10 minut čtení
20. 6. 2024
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky