Jak sušit bylinky, aby neztratily chuť?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na sušení bylinek. Mám doma spoustu bylinek, jako je bazalka, oregano, tymián a další, a rád bych si je usušil na zimu. Slyšel jsem, že sušení může být dost delikátní proces a že když se to udělá špatně, bylinky pak ztrácí svou chuť i vůni. Vím, že je důležité vybrat správnou dobu sklizně a také jak je sušit, ale nějak mi to není jasné. Jaké metody na sušení bylinek jsou nejlepší? Mám je sušit na vzduchu, nebo použít nějakou troubu? Jakou teplotu nastavit? Je lepší je sušit vcelku nebo je nasekat na menší kousky? A co osvětlení a vlhkost? Jak dlouho vlastně trvá, než jsou bylinky připravené? A co udělat s těmi bylinkami potom, abych je uchoval v co nejlepší kvalitě? Já vím, mám spoustu otázek, ale opravdu bych si rád uchoval tu jejich čerstvou chuť i vůni po celou zimu. Děkuju za váš čas a rady.