Jak zvýraznit chuť sušených bylin?
Když vařím, často používám sušené byliny, ale někdy mi přijde, že jejich chuť není tak výrazná, jak bych chtěl. Napadlo mě, jestli existuje nějaký trik nebo technika, jak je oživit a dostat z nich víc chuti. Zkoušel jsem je přidávat do jídla na začátku vaření, ale stejně to není ono. Možná je lepší je předem namočit nebo je nějak speciálně připravit? Slyšel jsem něco o tom, že se dají i opražit na pánvi, ale zas nevím, jestli se tím nezničí jejich aroma. A co třeba přidání soli nebo oleje? Jak to funguje s různými druhy bylin? Například rozmarýn nebo tymián? Mám pocit, že některé bylinky nejsou tak silné a potřebují víc péče. Těším se na vaše tipy a triky, jak zvýraznit chuť sušených bylin tak, aby jídlo dostalo ten pravý šmrnc. Díky!