Jak pozitivně ovlivnit vůni bylin při sušení?
Když suším bylinky, vždycky mě zajímalo, jak dosáhnout co nejlepší vůně, protože jsem slyšel, že to hodně závisí na tom, jakým způsobem je sušíme. Mám doma různé byliny jako je bazalka, oregano a tymián a i když se snažím je sušit správně, někdy mě překvapí, jak moc se jejich vůně liší od čerstvých rostlin. Četl jsem něco o tom, že teplota a vlhkost hrají důležitou roli při sušení bylin a že je dobré je sušit ve tmě, aby si zachovaly intenzivní aroma. Ale co když je suším venku na slunci nebo v teplé místnosti? Můžu tím nějak negativně ovlivnit jejich vůni? Jaké metody doporučujete pro sušení bylin, aby si udržely co nejvíce své přírodní chuti a vůně? Je lepší použít elektrickou sušičku nebo tradiční metodu pověšení? A co různá místa pro sušení - má vliv na výslednou vůni třeba to, jestli je suším v kuchyni nebo v jiném pokoji? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké triky nebo tipy, které používáte vy osobně pro zvýšení intenzity vůně při sušení. Třeba mám pocit, že když před sušením bylinky lehce pomačkám nebo rozdrtím, tak se mi zdá, že pak voní lépe. Je to možné, nebo si to jen namlouvám? Jak dlouho byste doporučili bylinky sušit na vzduchu, než začnou vonět tak, jak mají? Budu moc vděčný za jakékoliv rady a zkušenosti od vás, abych mohl zlepšit svůj proces sušení a užívat si opravdu voňavé bylinky.