Můžu použít sušené byliny na čaj po 2 letech skladování?
Zajímalo by mě, jestli je v pořádku použít sušené byliny, které mám doma už nějaké dva roky. Koupila jsem si je z obchodu a pak jsem je schovala do skříně, protože jsem je v té době potřebovala jen občas. Teď jsem na ně narazila, když jsem dělala pořádek, a dostala jsem chuť na šálek voňavého čaje. Nechci si ale ublížit nebo pít něco, co už není v pořádku. Mám obavy, jestli se sušením byliny nezhorší chuť nebo jestli nebudou mít nějaké negativní účinky na zdraví. Jak dlouho vlastně mohou sušené byliny vydržet? A co když byly uchovávány na tmavém a suchém místě? Mohou i po dvou letech stále poskytnout nějaké zdravotní výhody? Narazila jsem na různé názory a teď už si nejsem jistá, co si o tom myslet. Ráda bych věděla, jestli má někdo zkušenosti s použitím starších sušených bylin a jaký byl výsledek. Měly by se vyhodit, nebo se ještě dají použít do čaje? Jak to vlastně s těmi bylinami je?