Jaké bylinky můžu usušit na čaj a jak je pak připravit?
Zajímalo by mě, jaké všechny bylinky jsou vhodné k sušení na čaj. Vím, že některé bylinky mají skvělé účinky a jsou lahodné, ale nevím, které konkrétně bych mohl použít. Rád bych se dozvěděl, jestli je lepší sušit bylinky čerstvé nebo je nechat uschnout na vzduchu, nebo jestli je dobré je dávat na slunce. Jaký způsob sušení byste doporučili? A kromě toho bych chtěl vědět, jak správně připravit takový čaj z usušených bylinek. Měli bychom je před přípravou nějak rozdrtit nebo nasekat? A jak dlouho je nechávat louhovat? Je potřeba dodržovat nějaké speciální postupy nebo teploty? Zajímá mě také, jestli se dají kombinovat různé bylinky dohromady pro zajímavější chuť, anebo jestli to může mít negativní účinky. Taky bych rád znal názory na to, zda je lepší používat čerstvé bylinky místo těch sušených, nebo jestli mají obě varianty své místo v kuchyni. Je tu někdo, kdo má zkušenosti s přípravou čaje z vlastnoručně usušených bylinek? Jaké bylinky jste zkoušeli a jaké recepty se vám osvědčily? Díky za jakékoli tipy a rady!