Jak se starat o Melocactus, aby nepomřel?
Nedávno jsem si pořídil Melocactus a jsem naprosto nadšený, ale zároveň mám trochu obavy, že bych ho mohl nechat umřít. Zjistil jsem, že je to kaktus s celkem specifickými požadavky na péči, ale nejsem si úplně jistý, co všechno musím udělat. Jaká zemina je pro něj nejlepší? Mám ho dávat do květináče s drenážními otvory nebo stačí jen normální květináč? A co se týče zálivky, jak často bych měl zalévat? Slyšel jsem, že Melocactus nesnáší přemokření, ale jak poznám, kdy je čas na zálivku? Zajímalo by mě i osvětlení – jak moc slunce potřebuje? Můžu ho mít na okně, kde je slunce většinu dne, nebo by to mohlo být moc intenzivní? A co teplota a vlhkost vzduchu? Je pravda, že by měl být v teplejších podmínkách? Rád bych věděl i něco o hnojení – je potřeba ho hnojit pravidelně, a pokud ano, čím? Jaké jsou příznaky, že mu něco nevyhovuje a co dělat, když začnou žloutnout nebo vadnout jeho trny? Mám se bát škůdců jako jsou molice nebo svilušky? Víte někdo o nějakých prevencích nebo o tom, jak je efektivně odstranit? Celkově bych byl vděčný za jakékoli rady a tipy ohledně péče o Melocactus. Vím, že je to krásná rostlina, a nechci ji zklamat. Díky všem!