Jak přírodně bojovat proti mšicím na kaktusech?
Mám problém s mšicemi, které se mi usadily na kaktusech. Snažím se o ně starat co nejlépe, ale tyhle drobné potvůrky mi dělají vrásky na čele. Už jsem zkoušel různé chemické přípravky, ale nechci kvůli tomu zničit své krásné rostliny a navíc mě zajímají přírodní metody, jak na ně. Chtěl bych vědět, zda někdo z vás má zkušenosti s přírodními prostředky na mšice. Jaké byste doporučili? Fungují nějaké bylinky nebo domácí směsi? Má smysl použít například mýdlovou vodu nebo ocet? A co třeba nějaké hmyzáky, co by ty mšice sežraly? Nevíte, jestli existují nějaké predátory, kteří by mohli pomoci? Dále mě zajímá, jak často je potřeba takové přírodní ošetření aplikovat a jestli to neublíží kaktusům. Mám strach, aby se mi rostliny nezhoršily, když je budu ošetřovat přírodními metodami. Určitě bych chtěl zachovat jejich zdraví a vitalitu. Kolik času obvykle trvá, než se uvidí výsledky? Byl bych rád za každou radu nebo tipy od těch, kdo už mají s těmito věcmi zkušenosti. Vím, že příroda má své způsoby a možná existuje více šetrných přístupů než jen chemie. Děkuji všem za pomoc!