Co dělat, když mi opuncie napadly škůdci?
Mám doma opuncie a teď jsem si všiml, že se na nich objevují nějaký škůdci. Měly by být zdravé a hezké, ale najednou se začaly objevovat podivné skvrny a listy vypadají jako by usychaly. Zkoušel jsem je prohlédnout, ale nedokážu přesně určit, co to je. Nechci je zničit, ale nevím, co s tím dělat. Jak bych měl postupovat? Je nějaký osvědčený způsob, jak se těch škůdců zbavit? Mám používat nějaké chemické přípravky nebo radši zkusit něco přírodního? Slyšel jsem něco o mýdlové vodě nebo olejích, ale nejsem si jistý, jestli to opravdu funguje. A co když mám na opunciích i hmyz nebo pavučinky? Měli bychom opuncie přesadit do nové půdy? Jaká půda by byla nejlepší? Oprava rostliny se zdá být komplikovaná a bojím se, že by mohly úplně uhynout. Máte někdo zkušenosti s tímhle problémem? Co jste dělali vy? Jak dlouho trvá, než se opuncie zotaví a začnou znovu růst? Ještě bych rád věděl, jestli je lepší je umístit na jiné místo nebo jestli se dá zabránit tomu, aby se škůdci vrátili. Díky moc za každou radu!