Jak správně uříznout sukulent, aby dobře zakořenil?
Mám tady takovou otázku ohledně sukulentů, které se rozhoduju množit. Slyšel jsem, že je to docela snadné, ale nevím, jak na to. Když chci uříznout sukulent, aby se mi podařilo, že mi hezky zakoření, co všechno bych měl brát v potaz? Mám zvolit nějaký konkrétní čas nebo roční období, kdy je nejlepší to udělat? A jaký nástroj použít? Měl bych používat něco speciálního, nebo stačí obyčejný nůž? Slyšel jsem, že by nástroj měl být ostrý, abych nepoškodil rostlinu. Jak dlouhý kus bych měl uříznout? Mám se řídit nějakým pravidlem ohledně délky stonku nebo listu? A co s tím kusem potom dělat? Měl bych ho nechat zaschnout na vzduchu předtím, než ho dám do substrátu na zakořenění? A co se týče substrátu – jaký druh je nejlepší pro sukulenty? Mám použít nějakou směs, nebo stačí klasická hlína? A jak často zalévat po uříznutí? Je dobré dávat na začátek nějaké hnojivo nebo to není potřeba? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale chci se ujistit, že to udělám správně, protože mám pár vzácných kousků a nerad bych o ně přišel. Budu moc vděčný za všechny rady a tipy!