Kaktusy na severním okně – jaké jsou možnosti?
Zajímalo by mě, jestli je možné mít kaktusy na okně, které je orientované na sever. Je mi jasné, že většina kaktusů potřebuje hodně slunce a tepla, ale co když mám tohle okno? Mám tam dostatek světla, ale nikdy tam nesvítí přímé slunce. Zkoušel jsem tam mít několik rostlin a zdá se mi, že se jim příliš nedařilo. Nejspíš jsem také zasadil ty nejběžnější kaktusy, které jsou zvyklé na intenzivní světlo. Takže se ptám – existují nějaké kaktusy, které by tohle severní světlo zvládly lépe? Nebo je lepší se pokusit je přesunout jinam? Také jsem slyšel, že některé sukulenty snáší méně světla lépe než kaktusy, ale co konkrétně mohu vyzkoušet? Měli byste nějaké tipy na rostliny, které by mohly přežít v těchto podmínkách? Jakou péči bych jim měl poskytnout, aby měly alespoň šanci uspět? Kdybych chtěl mít pár hezky vypadajících kaktusů nebo sukulentů na tomto severním okně, co byste doporučili? Rád bych slyšel o zkušenostech ostatních pěstitelů a jejich radách ohledně pěstování kaktusů bez přímého slunečního světla. Děkuju za všechny rady a tipy!