Jak často mám zalévat kaktusy v zimě?
Mám pár kaktusů doma a zajímá mě, jak to vlastně je s jejich zaléváním v zimě. Slyšel jsem, že tyto rostlinky potřebují během zimních měsíců úplně jinou péči než v létě, což mi dává smysl, protože venku je zima a slunce taky není nějak moc. Takže bych se rád zeptal, jak často bych měl kaktusy zalévat, když venku padá sníh a teploty padají pod nulu. Vím, že kaktusy jsou sukulentní rostliny a dokážou si uchovat vodu, ale co když je doma topení? To je pak asi jinak, že jo? A co když mám různé druhy kaktusů? Některé vypadají, že si vodu vezmou víc, zatímco jiné jsou takové sušší. Dále mě zajímá, jestli existuje nějaký signál od kaktusu, podle kterého poznám, že má dostatek vody nebo naopak trpí suchem. Takhle se mi to nezdá úplně jednoduché. Měl bych je kontrolovat častěji nebo se spolehnout na nějaký rozvrh? Jak to děláte vy? Někdo říká zalévat jednou za měsíc, jiný zase říká každých pár týdnů. Jaké máte zkušenosti vy? Ještě navíc, co třeba hnojení v zimě? Mám vůbec něco přidávat do substrátu, nebo je lepší nechat je být? Rád uvítám jakékoliv rady a tipy od zkušenějších pěstitelů.