Jak poznám, že moje rostliny trpí přetížením světlem?
Zdravím všechny nadšence do rostlin! Mám takový dotaz ohledně péče o mé kaktusy a sukulenty. V poslední době jsem si všiml, že některé z nich začínají vypadat divně. Když jsem je pořizoval, tak jsem se snažil dodržovat rady ohledně osvětlení, ale teď mám pocit, že jsem to s tím světlem možná přehnal. Jak teda poznám, že moje rostliny trpí přetížením světlem? Zaznamenal jsem, že některé listy začaly žloutnout a jiné se dokonce kroutí, což mě dost znepokojuje. Četl jsem, že to může být známka spálení od slunce nebo prostě moc intenzivního světla. Kdybych měl být konkrétní, tak jaké další příznaky bych měl sledovat? Jak moc by měly být rostliny vystaveny slunečnímu záření? A co s tím mám vlastně dělat, když se ukáže, že je to skutečně problém? Mám je přesunout na méně osvětlené místo nebo nějakým způsobem upravit podmínky pěstování? Rád bych věděl i to, jestli jsou nějaké specifické druhy kaktusů nebo sukulentů, které jsou citlivější na světlo než jiné. Jaké máte zkušenosti vy? Děkuji za každou radu a tip!