Jaké světlo potřebují kaktusy, aby rostly dobře?
Přemýšlím o tom, jaké podmínky jsou pro kaktusy nejvhodnější, zvlášť co se týče osvětlení. Vím, že kaktusy pocházejí z velmi slunných oblastí, ale jak moc slunce vlastně potřebují, aby se jim dařilo? Mám doma několik různých druhů kaktusů a některé vypadají skvěle, ale jiné se mi zdají slabé a vybledlé. Zajímalo by mě, jestli je důležité umístit je na okno, kde svítí přímé slunce po celý den, nebo zda snesou i nějaký stín. Taky jsem slyšel o tom, že LED lampy jsou dobré pro pěstování rostlin, takže by mě zajímalo, jestli bych měl zkusit nějakou umělou osvětlení místo přirozeného světla. Jaké spektrum světla je pro kaktusy nejlepší? Dostanou dostatek světla i na severním okně, nebo to raději udělat tak, abych je umístil na jih? Co když se počasí změní a slunce nebude svítit tolik dní v týdnu? Můžu je třeba otočit každou chvíli, aby dostaly rovnoměrné osvětlení ze všech stran? Mám prostě strach, že něco dělám špatně a chtěl bych vědět, jak vy to děláte vy – co funguje vám? Jaké máte zkušenosti s osvětlením pro kaktusy?