Jaké je nejlepší hnojivo pro exotické rostliny?
Zajímalo by mě, jaké hnojivo je nejlepší pro exotické rostliny, protože mám doma několik sukulentů a kaktusů, které bych chtěl pěstovat co nejlépe. Slyšel jsem, že některé hnojiva mohou být příliš silná nebo naopak slabá, a tak nevím, co si vybrat. Četl jsem, že pro různé druhy exotických rostlin může být potřeba jiná výživa, ale pořád jsem v tom zmatený. Myslíte si, že je lepší zvolit organické hnojivo nebo syntetické? A co například tekutá hnojiva versus granulovaná? Jak často by se vůbec mělo hnojit? Je pravda, že některé exotické rostliny nesnášejí velké množství dusíku? Zkoušel jsem se orientovat i podle barev listů a celkového vzhledu rostlin, ale nejsem si jistý, co všechno to znamená. Když už mluvíme o různých hnojivech, jaké značky máte dobrou zkušenost? Nechci investovat do něčeho, co nebude fungovat. Taktéž bych se chtěl zeptat na specifické potřeby kaktusů versus jiných sukulentů. Když jsem kupoval rostliny v obchodě, říkali mi něco o tom, jak důležité je dodávat správné živiny v různých ročních obdobích. Co si o tom myslíte? Jaké máte tipy na úspěšné hnojení exotických rostlin, abych mohl dosáhnout zdravého a bohatého růstu?