Jaké má potřeby na světlo?
Zajímalo by mě, jaké vlastně mají rostliny, které pěstujeme doma, potřeby na světlo? Myslím tím hlavně kaktusy a sukulenty, protože ty se mi zdají takové specifické. Jak moc slunce potřebují, aby dobře rostly? Kdy je lepší je umístit na okno, a kdy je lepší je dát spíš někam do stínu? Přemýšlím, jestli existují nějaké rozdíly mezi různými druhy těchto rostlin. Mám pocit, že některé kaktusy by mohly přežít i v méně osvětlených podmínkách, zatímco jiné by potřebovaly víc přímého slunečního svitu. Jak to vlastně funguje s tím osvětlením? Co když mám doma jenom málo přirozeného světla? Můžu použít umělé osvětlení? Jaký typ lampy je nejlepší pro pěstování exotických rostlin? Samozřejmě bych rád věděl také něco o tom, jak poznat, jestli rostlina dostává správné množství světla. Existují nějaké znaky nebo symptomy, které bych měl sledovat? Je to třeba žloutnutí listů nebo nějaké jiné změny v chování rostliny? A co se stane, když mají naopak příliš světla? Jak to ovlivňuje jejich růst? Předem díky za všechny rady a tipy!