Jak poznám, že své sukulenty spaluju světlem?
Mám doma pár sukulentů, které se mi daří udržovat, ale teď jsem začal mít pocit, že možná něco dělám špatně. Všiml jsem si, že některé listy na mých rostlinách mají podivné hnědé skvrny a některé dokonce začínají opadávat. Na internetu jsem četl, že to může být způsobeno spálením od slunce, ale nejsem si jistý, jestli je to opravdu ten případ. Jak mám poznat, jestli moje sukulenty dostávají příliš mnoho světla? Mohu se zaměřit na barvu listů nebo jejich tvar? Slyšel jsem, že některé sukulenty by měly mít výrazně zelené listy, zatímco jiné by měly mít spíše šedozelený odstín. Je možné, že když je světlo příliš intenzivní, mohou se listy zbarvit do žluta nebo dokonce začít hnědnout? A co místo, kde je pěstují – je důležité mít je blízko okna nebo by měly být na místě s rozptýleným světlem? Mám také několik rostlin na parapetu a zdá se, že tam jsou pořád vystaveny přímému slunci. Jak moc slunce je pro sukulenty příliš? Je lepší sundat je z přímého světla a přesunout někam jinam? Rád bych se vyhnul problémům a měl zdravé a krásné rostliny. Jaké další příznaky bych měl sledovat? Budu rád za jakoukoli radu nebo zkušenost, kterou máte.