Jak správně usušit mátu?
Mám doma spoustu máty a přemýšlím, jak ji nejlépe usušit na zimu. Vždycky jsem slyšel, že sušení bylin je umění, ale nikdy jsem to nedělal. Můžete mi prosím říct, jaké jsou nejlepší metody pro sušení máty? Je lepší ji sušit na vzduchu, nebo použít troubu? A co třeba mikrovlnku? Zkoušel jsem to jednou s jinou bylinkou a vůbec se mi to nepovedlo. Jak dlouho by měla být máta sušená, abych ji pak mohl používat třeba do čaje nebo do pokrmů? A co teplota – je důležité, aby byla místnost chladná nebo teplá? Jak poznám, že je máta dostatečně suchá? A co uskladnění po usušení – jak ji mám uchovávat, aby neztratila chuť a vůni? Kde je nejlepší místo na skladování sušené máty? Vím, že existují různé druhy máty, tak jestli je nějaký rozdíl v sušení různých druhů. Budu rád za každou radu nebo tip, jak na to.