Meskalin.cz/Fórum/Jak často dávat hnojivo sukulentům?

Jak často dávat hnojivo sukulentům?

Zdravím všechny milovníky sukulentů a kaktusů! Mám dotaz ohledně hnojení našich zelených kamarádů. Pořídila jsem si několik krásných sukulentů a ráda bych se ujistila, že jim dávám tu nejlepší péči, aby prospívaly. Jak často by se mělo hnojit sukulenty? Četla jsem různé názory, někteří lidé říkají, že hnojivo je potřeba dávat každý měsíc, jiní doporučují jen párkrát za rok. Zajímalo by mě, co je pro sukulenty nejlepší a co mají rády. Jaké hnojivo je na ně nejvhodnější? Je lepší používat tekuté hnojivo nebo nějaké pomalu rozpustné granule? Taky by mě zajímalo, jestli se na začátku vegetační sezóny hnojivo dává víc než během zimy, kdy jsou sukulenty v klidovém období. Jak to vidíte vy? Ráda bych znala vaše zkušenosti a tipy, protože chci mít své sukulenty zdravé a krásné. Děkuji za vaše rady!

132 slov
1.3 minut čtení
16. 1. 2024
Daniela Kříčková

Takže, co se hnojení sukulentů týče, tak většinou se doporučuje hnojit během vegetační sezóny, což je jaro a léto. Měsíc nebo dva po přesazení je dobrý čas začít, ale nemusíš to přehánět. Stačí tak jednou za měsíc nebo co dva měsíce, záleží na tom, jak moc rostou. Co se týče hnojiva, tak tekuté hnojivo je fajn, protože ho můžeš lehce naředit a přesně dávkovat. Granulované hnojivo je taky v pohodě, ale jde to pomalejc. V zimě bych hnojení úplně vypustil, protože jsou sukulenty v klidu a fakt toho moc nepotřebují. Radši se zaměř na světlo a zálivku. Takže zkus hnojení rozumně a uvidíš, jak tvé sukulenty reagují.

107 slov
1.1 minut čtení
22. 6. 2024
Aleš Hanzl

Sukulentům stačí hnojivo tak dvakrát až třikrát za rok. Nejlepší čas na hnojení je na jaře a v létě, kdy jsou aktivní a rostou. Pokud používáš tekuté hnojivo, můžeš ho zředit a dávat každé 4-6 týdnů, ale pozor na to, aby se to nepřehnalo. Pomalu rozpustné granule jsou fajn, protože ti to usnadní práci a nemusíš se tolik starat. Zimní měsíce jsou spíš klidový čas, takže hnojení můžeš klidně vynechat. Jinak je dobré vybírat speciální hnojivo pro sukulenty nebo kaktusy, mají jiný poměr živin než běžná hnojiva. Takže když to shrnu, hnojení jednou za čas v období růstu je ideální. Držím palce s péčí o sukulenty!

106 slov
1.1 minut čtení
14. 8. 2024
Rudolf Macek
Meskalin.cz/Články/Fertilizační tipy
Kdy je ideální čas na hnojení exotických rostlin?Zjistěte, jak správně načasovat hnojení exotických rostlin podle ročních období a jejich životních cyklů pro maximální růst a zdraví.
1000 slov
10 minut čtení
19. 9. 2021
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky