Meskalin.cz/Fórum/Hnojení exotických rostlin v zimě

Hnojení exotických rostlin v zimě

Přemýšlím, jestli je možné hnojit exotické rostliny i v zimních měsících. Mám doma několik kaktusů a sukulentů, které vypadají zdravě, ale nevím, jestli jim mohu přidat nějaké hnojivo, když jsou teploty nízko. Vím, že většina rostlin v zimě odpočívá a jejich růst se zpomaluje, ale co když bych chtěl podpořit jejich vitalitu nebo jim dodat potřebné živiny? Mám strach, že bych je mohl poškodit nebo že by se jim nedařilo. Jaké jsou vaše zkušenosti s hnojením exotických rostlin v zimě? Existují nějaké specifické tipy nebo rady, které byste doporučili? Měli byste používat nějaké speciální hnojivo, nebo je lepší počkat do jara? A co třeba zálivka – má se upravit i ta? Děkuji všem za názory!

115 slov
1.2 minut čtení
21. 6. 2024
Blanka Adámková

Hnojení exotických rostlin v zimě se moc nedoporučuje. Většina kaktusů a sukulentů v tomto období spí, takže jejich potřeba živin je minimální. Hnojením bys jim vlastně mohl uškodit, protože by to mohlo vést k přehnojení, což se v zimě snadno stane. Pokud chceš, aby rostliny zůstaly zdravé, raději počkej do jara, kdy začnou aktivně růst. Co se týče zálivky, tak v zimě je dobrý nápad zalévat méně, protože zemina vysychá pomaleji a můžeš tak předejít hnilobě kořenů. Takže shrnuto – hnojit teď ne, radši si na to počkej na jaro a sleduj, jak se rostlinky probouzejí.

96 slov
1 minut čtení
3. 11. 2024
Eva Marková

Hnojení exotických rostlin v zimě moc nedoporučuju. Kaktusy a sukulenty většinou v zimě spí, takže potřebujou míň živin. Když jim dáš hnojivo, tak je můžeš spíš poškodit, protože nebudou schopný ho vstřebat. Já bych čekal na jaro, to už začnou růst a pak je lepší jim dopřát nějaký speciální hnojivo pro sukulenty. Co se týče zálivky, tak taky opatrně – v zimě méně zalévat, aby ti neuhníly kořeny. Takže shrnuto – radši počkej do jara a pak to rozjeď s hnojivem.

81 slov
0.8 minut čtení
3. 7. 2024
Milan Pazdera
Meskalin.cz/Články/Fertilizační tipy
Kdy je ideální čas na hnojení exotických rostlin?Zjistěte, jak správně načasovat hnojení exotických rostlin podle ročních období a jejich životních cyklů pro maximální růst a zdraví.
1000 slov
10 minut čtení
19. 9. 2021
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky