Jakou opuncii si mám pořídit jako první?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Před nedávnem jsem se rozhodl, že bych rád začal pěstovat nějaké opuncie, ale mám úplně zmatek v tom, kterou z nich si vlastně pořídit jako první. Vím, že existuje spousta různých druhů a každý má své specifické požadavky, ale pro začátečníka jako jsem já je to docela těžké se vyznat. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké doporučení na konkrétní odrůdy, které jsou vhodné pro úplné nováčky? Které opuncie byste doporučili z hlediska péče a odolnosti? Slyšel jsem, že některé jsou mnohem snazší na pěstování než jiné a já bych rád začal s něčím, co není příliš náročné. Dále bych rád věděl, co všechno potřebuju mít na paměti při jejich péči, jaký substrát je nejlepší a jestli existují nějaké speciální podmínky, které musím zajistit, aby mi rostlinka prospívala. Také mě zajímá otázka zavlažování – jak často je potřeba opuncie zalévat a jestli je lepší je mít na slunci nebo ve stínu? Rád bych vytvořil krásnou sbírku a uvítám jakoukoli radu nebo tipy od těch, kteří už mají zkušenosti s pěstováním opuncií. Děkuju za odpovědi!