Jak se starat o kaktus, aby byl zdravý?
Zdravím všechny milovníky kaktusů! Mám doma pár kousků a snažím se o ně co nejlépe postarat, ale občas mám pocit, že jim není úplně dobře. Rád bych se zeptal, jaké jsou ty nejlepší tipy a triky na to, aby moje kaktusy byly zdravé a silné? Zajímalo by mě hlavně, jak často je zalévat, protože jsem četl, že kaktusy potřebují vodu méně často než jiné rostliny, ale kolikrát za měsíc je to ideální? A co světlo? Jak moc slunečního záření by měly dostávat? Mám je na okně, ale bojím se, jestli to není moc nebo málo. Také bych chtěl vědět, jaký typ půdy je pro kaktusy nejlepší. Používám nějakou běžnou zahradnickou směs, ale mám pocit, že by to chtělo něco specifičtějšího. A co hnojení? Je potřeba hnojit kaktusy a pokud ano, jak často a jakým typem hnojiva? A ještě bych se rád zeptal na to, jestli existují nějaké signály, podle kterých poznám, že je něco špatně, třeba žluté nebo hnědé skvrny na těle kaktusu. Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady, protože bych opravdu chtěl mít zdravé rostliny. Díky moc!