Co potřebuju k pěstování sukulentů doma?
Zajímalo by mě, co všechno je potřeba, když chci začít pěstovat sukulenty doma. Jaké jsou základní požadavky na péči o ně? Myslím, že bych měl vědět, jaké substráty jsou vhodné, jestli je lepší použít speciální půdu na sukulenty nebo si ji namíchat sám. Co třeba hnojiva? Je nutné je používat a pokud ano, jak často a jaké jsou nejlepší? A co světlo? Jak moc slunce tyhle rostlinky potřebují a je dobré je mít na okně nebo spíš někde vevnitř? Zajímalo by mě i to, jak často bych měl zalévat. Slyšel jsem, že sukulenty toho moc nepotřebují, ale jak poznám, kdy už je potřeba je zalít? Když se třeba začnou kroutit nebo žloutnout, tak to je špatně? Mám si dávat pozor na nějaké konkrétní škůdce nebo nemoci? A jaký je nejlepší způsob rozmnožování sukulentů? Mám takové obavy, že bych to mohl pokazit. Taky bych rád znal, zda existují nějaká specifická doporučení pro různé druhy sukulentů, které bych chtěl mít doma. Vím, že některé jsou náročnější než jiné. Takže, co myslíte, co všechno bych měl mít na paměti před tím, než se do toho pustím?