Meskalin.cz/Fórum/Jakou exotickou rostlinu si mám pořídit do bytu?

Jakou exotickou rostlinu si mám pořídit do bytu?

Už nějakou dobu přemýšlím, že bych si do svého bytu pořídil nějakou exotickou rostlinu, ale vůbec nevím, co si vybrat. Chci, aby to byla taková rostlina, která je nejen krásná, ale také poměrně nenáročná na péči, protože s rostlinami zatím moc zkušeností nemám. Líbí se mi myšlenka mít doma něco, co by připomínalo tropy nebo daleké krajiny. Napadlo mě například, že bych mohl zkusit nějakou palmu nebo možná kaktus – ty mi přijdou jako zábavné a docela odolné. Co si o tom myslíte? Máte nějaké tipy na konkrétní druhy, které by se hodily do interiéru? Zajímalo by mě třeba, jaké osvětlení potřebují a jestli je nutné je často zalévat. Myslíte si, že je lepší začít s něčím menším, nebo raději hned pořídit něco většího? A co třeba sukulenty? Slyšel jsem, že jsou super pro začátečníky. Měl bych se poohlédnout po něčem veselým a barevným, nebo spíš po něčem zeleném a nenápadném? Jaké máte zkušenosti s pěstováním exotických rostlin v bytech? Každá rada se hodí!

164 slov
1.6 minut čtení
17. 2. 2021
Adéla Tvrdíková

Takže, exotický rostliny do bytu, super nápad! Pokud chceš něco nenáročnýho, zkus třeba monstera nebo banánovník. Monstera vypadá fakt skvěle a je dost odolná. Potřebuje jen občas zalít a pár hodin světla denně. Banánovník taky roste rychle a je to fakt hezká rostlina, ale chce víc prostoru.

Kaktusy a sukulenty jsou jasná volba pro začátečníky. Jsou malý, barevný a s vodou si moc starostí nedělají. Jen je dej na sluníčko a občas ji zalij, když oschnou. Můžeš mít klidně i víc druhů dohromady v jedný kytaře.

Pokud chceš něco většího, tak palmy jako Areka nebo Kentia jsou fajn, ale potřebují víc vody a světla, ale pro začátek bych šel spíš do těch menších rostlin. Měj na paměti, že každá rostlina má svý potřeby, tak určitě koukni na konkrétní tipy při výběru. Taky se podívej na barevný varianty, některý rostliny můžou přidat veselou atmosféru do bytu.

145 slov
1.5 minut čtení
7. 12. 2024
Zuzana Křížová

Exotické rostliny do bytu jsou super nápad! Pokud hledáš něco nenáročného, tak určitě zkus sukulenty. Ty jsou fakt ideální pro začátečníky, stačí je zalévat jednou za čas a na světlo si potrpí, ale snesou i slabší osvětlení. Pak palmy jako Areka nebo Kentia jsou taky dobré, vypadají skvěle, ale potřebují víc světla a trochu častější zálivku. Kaktusy jsou fajn, ale dávej pozor, aby nebyly moc blízko okna, aby je nespálilo slunce. Co se týče velikosti, klidně můžeš začít s menšími rostlinami a pak si je postupně rozšiřovat. Barvy? Záleží na tobě, barevné květiny vypadají hezky, ale zelené rostliny ti dodají takovou tu tropickou atmosféru. Hlavně si vyber něco, co tě fakt zaujme!

112 slov
1.1 minut čtení
12. 12. 2023
Robert Starý
Meskalin.cz/Články/Rostliny pro interiér
Jak vybrat exotické rostliny do vašeho bytu: 5 klíčových faktorůObjevte, jak správně vybírat exotické rostliny pro váš interiér. Přinášíme 5 klíčových faktorů, které vám pomohou najít ideální rostliny do vašeho dom...
1000 slov
10 minut čtení
11. 12. 2020
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky